fredag 8. august 2008

Star Wars Exhibition

For noen dager siden var Leelene og jeg på en dagstur til Örnsköldsvik, en medium stor by ca 2 timer nord for Sundsvall. Poenget med dagen var å delvis feire min bursdag, og delvis komme oss litt ut fra kåken i Bredsand, siden vi ikke tar sommerferie i år og jobber døgnet rundt. Da trenger man av og til et lite pusterom, og hvorfor ikke ta det i selskap med Darth Vader, R2D2 og monstere fra det ytre verdensrom?

Star Wars - The Exhibition er en turnerende utstilling som tidligere har vært satt opp i Portugal, London og Brussel, og foreløpig er den nordsvenske byen Örnsköldsvik eneste stoppested i nord-Europa. Litt rart at utstillingen ikke fant sted i Stockholm eller Göteborg, som er mer sentrale byer, men Övik, som man ofte kaller byen, er ikke noe dårlig valg heller.

Watto, en skraphandler fra trilogi nr 2.


Modell av et monster. Leelene synes håndtverket som gikk med til å lage slike skulpturer var imponerende.


En podracer - "flyvende moped".


R2D2, den berømte lille roboten.


Enda en flyvedings.


Romskip.


Kostymet til Dronning Amidala.


Modell av et par bygninger. Alt er bare juks og fanteri og illusjoner i film. Men det er jo ikke noe nytt.


Selveste Darth Vader. De hadde plassert ham i et svart rom med dårlig lys, så det var ikke så lett å ta bilder av et svart kostyme!


Jabba, en slesking inspirert av snegler.


Kostymet til Prinsesse Leia. Aner ikke hvorfor de har brukt en farget dukke, Leia var jo "hvit" i filmen. Jeg foreslo at Leelene kunne sy seg et slikt kostyme, men hun ville heller ha Amidalas dronninghabitt.


Leelene hilser på Yoda, en grønn liten fyr som man ikke vet om er frosk, øgle eller troll. Kanskje noe midt i mellom. Vet ikke om mannen som inspirerte Yodas utseende er fornøyd med den beskrivelsen, hehe!


Leelene ble så betatt av Yoda at jeg hadde store problemer med å få henne derfra, og da jeg fortalte at Yoda bare var en dukke, måtte vi bøte på skuffelsen med pizza!


Happy Jedi vs. Angry Jedi!

Ingen kommentarer: