mandag 22. juni 2009

Roger Moore i Stockholm

Nå skal jeg prøve å komme ikapp med alle blogginnlegg som skulle vært skrevet. Vi må spole tilbake til begynnelsen av mai for å se på hva som skjedde sist.

Da ble det nemlig klart at sir Roger Moore skulle besøke Stockholm for å gjøre reklame for sin nye bok. Den gamle skuespilleren, mest kjent som James Bond og Helgenen, har de siste 20 årene drevet mest med veldedighet, og da mest i forbindelse med UNICEF, som er FNs barneprogram. Der holder Roger Moore på med innsamling av penger og opplysningskampanjer for prosjekter som utbygging av skoler i fattige land, medisiner, helse, mat, rettigheter og alt mulig annet som barn i fattige land ikke får nok av. For denne innsatsen ble han for noen år siden adlet og kan nå kalle seg "sir". Hans kone, danske Kristina, kan dermed kalle seg "lady".

Siden jeg er arvelig belastet og ikke kan noe for at jeg er fan av Moore, så måtte jeg selvsagt kjøre ned til Stockholm og få en autograf i bokhandelen som Moore skulle besøke. Leelene slengte seg på. Det var en kjøretur på ca 4 timer, og været var pent, så det gikk unna. Ganske presis kl 1600 dukket Rogern opp i kjøpesenteres NK, og den lange køen gikk sakte men sikkert unna. Jeg hadde jo kjøpt boka i fjor høst da den kom ut, og ville ha en autograf i den, men sure bokhandelvakter tvang meg til å kjøpe boka på nytt, fordi de hevdet at Moore ikke ville signere annet enn nylig kjøpte bøker med kvittering.

Bokhandelfolka var ikke bare uhøflige, de tok også feil; Roger Moore signerte begge bøkene mine. Jeg fikk også tatt ham i hånda og sagt takk for alle de morsomme filmene han har spilt i. Ok, så er ikke Roger Moore verdens beste skuespiller men han er ikke så selvhøytidelig som de fleste andre skuespillere.

Sir Roger Moore signerer bøker i Stockholm. Jeg fikk to signaturer.


Her i Sverige har "Helgonet" gått i reprise i hele vinter og vår, og det er åpenbart at svenskene liker Rogern.


Køen var lang, den gikk langt utpå gata og det tok sikkert et par timer før alle hadde fått sitt.


Etter signeringen tok vi oss en hamburger på TGI Friday's i sentrum av Stockholm. Det er åpenbart dyre husleiepriser der, for burgerne kostet 150 kr stykk, i motsetning til 50-60 kr som de koster her oppe i Sundsvall. Men, porsjonene var store og smaken var god.

Vi hadde nå en fire timers kjøretur foran oss, så vi hadde ikke tid til så mye shopping eller sightseeing. Vi gikk innom en platebutikk og kikket litt, og så en kjapp tur innom en kiosk for å kjøpe litt "färdkost" (kjøremat), deretter kjørte vi hjem til Sundsvall.

Nå har jeg to signerte bøker av Roger Moore. Den engelske beholder jeg, men hvis det er noen som vil ha en signert svensk bok, så er det bare å si fra.

Ingen kommentarer: