søndag 19. juni 2011

Tippex

Den siste uka, fra lørdag til lørdag, har vi vært barnevakt for naboens hund Tippex. Mats-Åke i nr 15 måtte reise bort for å hjelpe kona si med hennes gamle mor, og jeg hadde tidligere meldt meg som hundepasser. Så denne uka plasserte vi Maja på eget rom og kjempet med pelsdotter i sofaen, på klærne, på golvet og på puter.

Tippex er en 4 år gammel jämthund, en svensk jakthundrase som likner den norske elghunden, men er litt mindre kraftig. Rasen er Sveriges nasjonalhund og er en nordisk rase som har eksistert lenge, kanskje siden vikingtiden. Navnet Tippex kommer av at halespissen er hvit, omtrent som om den var dyppet i hvitlakk, også kjent som blanko, eller varemerket Tipp-Ex.

Tippex elsker kos og godteri, vokter leiligheten ved å bjeffe når postmannen kommer, spiser mat én gang om dagen, blir fort sliten av å gå tur, og er ellers veldig snill. Hadde hun vært vært vår hund hadde vi kanskje oppdratt henne litt anderledes, men så mye rekker man ikke på en uke. Vi lærte henne hvertfall å ikke spise godteri (hundegodis) før hun fikk tillatelse til det.
   
   
 
    


     

Ingen kommentarer: