torsdag 5. mars 2009

Maryland

Sist helg lagde vi en matrett vi ikke har spist før. Ingrediensene er ikke så uvanlige, men kombinasjonen er litt eksotisk. Retten heter Maryland-kylling og er visstnok populær i USA og som barnemat i England, og ble også servert på Titanic, før den sank.

Man trenger i hovedsak:
  • Kyllingfilét
  • Bananer
  • Maiskorn
Først steker man kyllingfilétene i hele biter, og legger dem under lokk eller inni ovnen så de holder seg varme. Deretter lager man maispletter, ved å lage pannekakerøre (egg, mel, melk) iblandet hakkede maiskorn (ca 200 gram) og så steke dem som pletter i stekepanne. Til slutt deler man bananene i fire (først på langs, så på tvers) og steker dem i panna også.

Det er viktig at bananene stekes sist, så de forblir varme og myke når man spiser dem. Bruker man godt modne banener som er blitt litt brune i skallet blir de enda mykere og gode når man steker dem.

Alternativt kan man også steke opp bacon og servere ved siden av, samt strø over usaltede pistasj- eller valnøtter. Man trenger ikke noe ris eller annet tilbehør til, for plettene gjør at man blir nokså mett.

Ingen kommentarer: