torsdag 5. mars 2009

Rea

Hvert år i månedsskiftet februar-mars er det bokskred i svenske bokhandlere, altså salg, eller "bokrea" som de kaller det. Det tilsvarer det norske "Mammutsalget" hvor alle bokhandlerne har felles tilbudsperiode. Dette er nå jo noen uker siden, men tenkte jeg skulle nevne det likevel. Leelene og jeg tok oss noen turer innom Sundsvalls eneste skikkelig bokhandel, Bokia, under rean. Riktignok finnes det en bokhandel i Birsta, som ligger 10 minutter utenfor byen, men i sentrum finnes det bare én bokhandel + en liten bokavdeling inne på Åhlens.

Leelene fant ikke så veldig mye i år, hun kjøpte seg en bok med alle verdens nasjonalflagg i. Hun liker jo flagg og kart, den lille gumman! Jeg kjøpte meg en Arn-bok av Jan Guillou som jeg manglet, pluss en Guillo-bok til (Fienden innom oss) og så Nobels Testamente av Liza Marklund.

Egentlig sparer Leelene pengene sine til mai, da skal hun til Stockholm for å løpe et mosjonsløp, men skal også innom en bokhandel i gamlebyen. Regner med at hun tar med seg et lass derfra.

Deretter gikk vi til byens antikvariat og kjøpe noen brukte bøker; Leelene kjøpte litt science fiction, mens jeg kjøpte to bøker av Jules Verne, som er litt mer eventyr enn science fiction. Totalt sett kjøpte vi flere bøker i antikvariatet enn i den ordentlige bokhandelen, og det er jo litt rart, for prisene var omtrent de samme, så man skulle jo tro at vi ville ha nye bøker!

Ingen kommentarer: