torsdag 11. mars 2010

Pauline Annelie Marie

Hipp hurra, i Stavanger er ei jente født, som heter Pauline Annelie Marie. 3178 gram og 47 cm, offisielt født 11 minutter over 11, den 11. mars. Utstyrt med ti fingre, ti tær, to ører, to øyne, og to fine foreldre, Roger og Gisela. Gratulerer!! Og velkommen til verden! Jeg har fått en ny kusine!

I følge Statistisk Sentralbyrå er det 901 kvinner i Norge som har Pauline som eneste eller første fornavn. Nå er det altså 902. Navnet Pauline var på topp i 1885, da var det 0,55 % av landets jenter som ble døpt Pauline. Mellom 1965 og 1990 var det nesten ingen som ble døpt Pauline, men de siste 15 årene har trenden snudd litt. De siste 10 årene har det blitt født i snitt 10,6 jenter per år med dette navnet. I Sverige heter 3286 kvinner Pauline.

Pauline er opprinnelig et fransk kvinnenavn dannet av det romerske familienavnet Paulinus, som igjen var dannet av familienavnet Paulus som betyr "liten" eller "den yngre". I Frankrine er navnet det 19. mest populære.

Kjente mennesker som heter Pauline:

Pauline Bonaparte - Napoleons lillesøster
Pauline Oliveros - musiker
Pauline Kamusewu - svensk sangerinne
Pauline Kael - amerikansk filmkritiker
Pauline Taylor - britisk sanger
Pauline de Rothschild - forfatter og motedesigner

Som dere ser over, er det svært sannsynlig at de som heter Pauline jobber innen kulturbransjen. Og vi har allerede hørt i stemmestyrken at Pauline Annelie Marie er på vei til å bli Idolvinner om 20 år. Så den saken er biff!
  

Pappa Roger og nurket Pauline

2 kommentarer:

Mamma sa...

Dette var flott !! Gratulerer med ny kusine:-))

Bare Are sa...

gratulere...:)