søndag 2. mai 2010

Uka som gikk

Leelene har i uka som gikk begynt å jobbe to dager i uka på en restaurant i sentrum. Der hjelper hun til på kjøkkenet med tilbereding av mat og oppvask. Dette er en praktikantjobb som unge arbeidsledige, sykmeldte eller rehabiliterte kan få via kommunen. Bortsett fra at det er morsomt å jobbe litt, får hun også servert svensk lunsj gratis hver dag, altså en varmrett. "Middag" kaller jeg det, når det er kjøttsaus med spagetti eller fiskegrateng. Argumentet mitt om at det er en sammenheng mellom Norges oljerikdom og vår tradisjonelle matpakke med brunost og leverpostei, og at varm lunsj derfor er tull, biter ikke....

Ellers er det ikke så mye spesielt som skjer her i kåken. Utover de vanlige tingene er dette "høydepunktene" fra uka som gikk:
 • Mandag
  Rutinebesøk til legen for å sjekke blodverdier, blodtrykk og vurdere medisiner. Svarene på prøvene får jeg senere, men vi mistenker at det meste er i orden.
 • Tirsdag
  Stikker innom Dressmann etter å ha oppdaget at de har ombyggningssalg der. Kjøper to off-white bukser for 50 kr stykk. Bør vel ikke kjøpe hvite bukser, men til den prisen kan man jo ikke la være, og de er veldig sommerlige.
 • Onsdag
  Oppdager oljelekasje på Subaru'en. Det drypper på undersiden av motoren og det kommer røyk fra et sted under luftfilteret. Ringer verkstedet nedi gata, får akutt tid dagen etter.
 • Torsdag
  Bilen blir reparert. Lekkasjen var et sprukket oljefilter. Nytt filter er satt inn og olje byttet. Dermed er bilen i prinsippet gjort sommerklar også. Det hele kostet 900 skr, arbeid og materialer inkludert, så man kan ikke klage.
 • Fredag
  På ICA henter jeg 2.5 kg spesialbestilt tynnribbe (35 skr kiloen), som jeg krydrer og legger i kjøleskapet. Leverer Subaru'en på gratis førsjekk før EU-kontroll (noen småfeil som kanskje må fikses, men bra at Subaru Sverige spanderer kontroll på 11 år gamle biler). Vi feirer Valborgsmässa med sjokolade-egg.
 • Lørdag
  Støvsuger. Hører på radioteatret, men sovner i senga. Steker ribbe i ovnen etter Helstrøm-metoden, den ble supersaftig med svor sprø som knekkebrød.
 • Søndag
  Tar en liten biltur nordvestover, altså innover i landet. Kjører på noen småveier, kjøper is, ser på utsikten. Sender svenske vibber til Stavanger der onkel feirer bursdag. Spiser mer ribbe.
Og sånn går no dagan....  :-)
   

4 kommentarer:

morsan sa...

Dette var jammen en travel uke...bra og ha noe å gjøre...
Lykke til Leelene, med jobb..stå på ;-))
liker godt den svorske blogg ;-))..Vannessa...hvor er du...??

Glenn sa...

Nå er det enda travlere for Leelene, nå jobber hun på restauranten 3 dager i uka, og spiser to varme måltider der hver gang. Jeg er IKKE misunnelig overhodet!!!

Anonym sa...

Hi hi..ikke litt engang?

mamma.. sa...

ops..det var ikke meningen og være anonym...sorry... :-))