I går var det 17. mai, og ikke bare en vanlig 17. mai men faktisk 200-årsjubileum for Norges grunnlov. Vi gikk ikke i tog, men tok fram selveste juleribba som hadde ligget i frysern siden tidlig i januar. Nå skulle den til pers! På torsdag ble det krydret med salt, pepper, dill, oregano og hvitløk, og så bar det inn i ovnen på 110 grader i 7 timer. Du kan jo tenke deg resultatet selv!
17. mai-ribba ble etterfulgt av en bløtkake, eller "bløtkake" siden den var langtfra tradisjonell med piska krem og jordbær.
|
Man starter med en tom kakebunn i tre lag, enten kjøpt eller hjemmelaget. Jeg laget først en bunn selv, men det ble ikke stor nok, så vi kjøpte en bunn i butikken. |
|
Så smører man på fyll, i dette tilfellet hjemmelaget pæremarmelade på den første av kakas tre etasjer. |
|
Sjokolade smeltes i vannbad. Man kan bruke nesten hva som helst, men her er det lys kokesjokolade og litt mørk spisesjokolade.
|
|
Etasje nummer to fikk bananmos på seg, men siden banan mørkner fort rakk jeg ikke å ta bilde. På tredje etasje, altså øverst, la jeg på først et lag med peanøttsmør, deretter et lag med smeltet sjokolade. |
|
|
|
Så laget jeg en miks av kvarg (syrnet rømmeaktig mykost), vanlig mykost naturell, smeltet hvit sjokolade og melis. Dette ble smurt opp og rundt kaka. Tanken var å unnga den vanlige fløtekremen. |
|
Sånn er altså oppbygningen. |
|
|
|
Ferdig! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar