mandag 7. juli 2008

Kake

For et par uker siden hadde Leelene bursdag (20. juni). Da måtte jeg selvsagt til pers med en kake, og i ekte Glennstil hadde den ingredienser jeg aldri har brukt før, og ikke mamma heller, hvertfall ikke i en bløtkake.


Kjøkkenbenken er ladet med godsaker og snadder som skal i kaka. Den første bunnen har fått seg en dæsj sukkerlake av ananassaft som jeg hadde fryst ned akuratt til slik bruk.


Som første lag med fyll ble det marshmallows klippet i biter, knust Daim og revet mørk sjokolade.


Bunn nummer to fikk først et lag med mandelmasse. Dette er en myk deig laget av hasselnøtter, og smaker som en mellomting av Nugatti og pålegget Nøtte. Veldig godt! Deretter ringlet jeg over smeltet nougat, som er en masse/deig laget av finhakkede nøtter, melis, honning og brunt sukker. Finnes vanligvis som fyll i finere konfekt og smaker litt som Nugatti, bare enda bedre. Man smelter nougatblokker i vannbad og ringler det over kaka før det stivner.


Det tredge laget ble en solid dose marsipan, på bestilling fra Leelene. Under marsipanen ligger det grovhakket mørk sjokolade.


På med kremen, og sommerens første ferske jordbær.


Ferdig pyntet med godis fra den lokale godisbutikken. Den ligger 500 meter unna oss og har 500 sorter, som koster 6.90 hektoen. Geléhjertene var Leelenes idé, sjokohjertene var min. Hva de symboliserer skjønner dere sikkert. Men det andre symboliserer noe også - de grønne gelébitene symboliserer sommeren, de gule og blå Nonstoppene symboliserer Sverige, de rosa Nonstoppene symboliserer at Leelene er jente/dame/kvinnfolk/kjærring, og resten symboliserer bare billig godteri, hehe!

Det er forresten en bensinstasjon ikke langt herfra som selger løsgodis for 3.90 skr hektoen, eller 2.90 hvis man handler noe annet i tillegg. Er det rart man blir frista?

Ingen kommentarer: