Sånn så menyen ut i uka som gikk:
Mandag: Varme ostesmørbrød
Tirsdag: Kjøttbullar og spagetti
Onsdag: Pytt i panne
Torsdag: Kjøttbullar og ris
Fredag: Sild og poteter (tradisjonell midtsommermat)
Lørdag: Lasagne
Søndag: Blodklubb
Blodklubb
Lørdager og søndager har vi svensk fika på ettermiddagen. Denne lørdagen ble det (kjøpt) kringle med vanilje- og pistasjkrem, mens det på søndag ble hjemmelagde kanelboller.
Når det gjelder blodklubb så er dette første gangen jeg / vi lagde dette selv. Det har jo alltid vært mormor som har laget blodklubb. Jeg vet ikke hvor det kom fra, men en dag fikk jeg plutselig lyst på blodklubb. Oppskriften var ikke helt den samme som mormor sin (vår oppskrift hadde rugmel isteden for hvetemel, og raspede poteter). Ellers serverte vi med sirup, sukker og tyttebær. Det ble ikke ikke helt det samme som mormor sin klubb, men vi skal prøve en gang til neste år! Etter blodklubben så vi selvsagt en Dracula-film, nemlig den opprinnelige filmen fra 1931 med Bela Lugosi.
Lasagnen må også kommenteres; man får kjøpt både ferdig lasagne og halvfabrikat, men her i huset foretrekker vi hjemmelaget mat så vi lager det meste selv. Lasagneplatene og kjøttdeigen må selvsagt kjøpes (vi orker ikke lage vår egen pasta, selv om det er mulig), men ellers lager vi vår egen tomatsaus av tomater, løk, hvitløk, sopp og krydder. Det er sausen som er viktigst, og i italiensk mat skal det være ekte tomater, ikke kjemisk Torosaus som smaker kjemisk tomatsuppe! Dessuten er det faktisk både enklere og billigere med moste tomater enn med posesaus. Tre fluer i én smekk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar