torsdag 6. januar 2011

Trettondagen 2011

Så er det blitt 2011, uten at vi fikk besøk av skapninger fra verdensrommet i fjor, slik forfatteren Arthur C. Clarke spådde i sin kjente bok, "2010 - the year we make contact". De fleste måtte nøye seg med besøk fra naboen, farmors onkels kusines fetter, eller futen.

Her i Sverige er det i dag den store Trettondagen, som faktisk er rød fridag - det kan dere lese mer om i innlegg fra samme dag i fjor. Leelene og jeg har ikke feiret så veldig mye, vi har vært utslitt etter lang kjøretur hjem i går, og Leelene sliter med en kraftig forkjølelse. Jeg har pakka ut av noen av posene og veskene fra juleturen, mens Leelene stort sett har sitti i sofaen og snyti seg, stakkars lille gumma. Spiste oppvarma kalkun til middag, og noen pepperkaker til trettondagsefterrätt mens vi så på Trettondagskonsert på SVT. Stort mer orka vi ikke.

Gårsdagens kjøretur hjem gikk helt greit, til tross for litt snø. Vi så tre elger langs veien, men de stod inne i buskene og var ingen fare. Vi satte dessuten ny maxrekord i antall pauser; åtte stopp for å fylle bensin, kjøpe mat, strekke på beina og sånt måtte til. Derfor brukte vi 12 timer, som også er maxrekord. Vi har jo ikke hastverk!

I dag, på Trettondagen, er det snøstorm i Sundsvall, med klasse 2-advarsel fra meteorologene. Det betyr, "hold dere inne". Snøkaoset skal fortsette i morgen og i helgen, så det er bra vi ikke har planlagt noe spesielt. Nå skal vi bare komme oss etter julestria og få i gang noe fornuftig i 2011!

Ingen kommentarer: