torsdag 10. februar 2011

Wasabi, sa De?

Til jul fikk jeg en boks wasabi-snacks av John og Vanessa. Jeg kjenner ingen som frivillig vil proppe i seg wasabinøtter, men julegaver må man jo høflig bruke så i dag ble boksen tom. Det tok over 6 uker å spise den opp. Wasabinøtter er altså peanøtter rullet i en deig av wasabipasta og så tørket. Smaken er av veldig sterk sennep.

Men intet så ille at det ikke er godt for noe! Jeg har brukt wasabinøttene som kur mot sug av snacks. Hvis jeg har hatt lyst på noe godis, har jeg spist en neve wasabinøtter i steden. Den ekstremt sterke smaken har da kurert alt sug etter usunt godteri eller potetgull. Samtidig er Leelene blitt kurert for all lyst til å få en nuss, men det er en annen sak.

Wasabi smaker altså av sennep, og jeg har utviklet en egen tyggeteknikk for at ikke smaken skal brenne på tunga. Det gjelder å tygge nøttene med jekslene, for på tunga sitter smaksløker som åpenbart synes det blir for sterkt. Man må helt enkelt være litt forsiktig.

Men hva er egentlig wasabi? Det er en plante som vokser i Japan og som er i slekt med kål, pepperot og sennepsplanten. Av rota kan man lage et krydder, som kan blandes i en pasta eller i saus. Mest kjent som tilbehør til sushi. Men i 1300 år har man i Japan også kjent til medisinske effekter. Wasabiroten har en antibiotisk effekt, altså kurere virus, og skal også kunne kurere blodpropp, astma og diaré. Noen forskningsresultater peker også på at et stoff i wasabi kan forhindre spredning av kreft.

Så til dere som er redde for blodpropp eller diaré - John og Vanessa kan sikkert sende over noen kilo wasabinøtter! :-)
  

4 kommentarer:

John sa...

Du kjenner i alle fall to som propper det i seg frivillig :)

Glenn sa...

Hm, hvem da? Harald og Sonja? Solan og Ludvik? Bud Spencer og Terence Hill? Harald Rønneberg og Thomas Numme? :-)))

Wasabinøtter var morsomt, det!

Leelene sa...

Man får ju ingen trevlig andedräkt av Wasabi-nötter!

Oxis sa...

hihi, det må være fler enn oss, veninna mi Siri mente at de selges til og med på Rema 1000!
Og antibiotika gjør ingenting mot virus men det hjelper en del mot bakterier :)