mandag 30. mai 2011

Historien om en salami

Skulle gjerne likt å spørre Statistisk Sentralbyrå hva sjansene er for at noe sånt som dette skal skje:

For ca 3 uker siden kjøpte vi en salamipølse på ICA i Kvissleby, ca 5 km sør for der vi bor. Det er stambutikken vår. En vanlig GØL hvitløksalami. Vi reiser hjem, skjærer opp et par biter og spiser dem på hjemmebakt brød. Så oppdager vi at pølsa faktisk er gått 4 uker over datostemplinga, som var 4. april. Et par dager senere reiser jeg tilbake og klager. Får en ny salami, ikke noe problem.

Tre uker senere, nå sist onsdag, kjøper jeg en ny hvitløksalami av samme type. Reiser hjem, og da Leelene skal pakke maten inn i kjøleskapet oppdager hun at ikke bare er emballasjen åpnet fra før.... og ikke bare er det noen som har skjært et par biter av pølsa.... men datostemplinga er faktisk 4. april!

Med andre ord har den butikkansatte som tok i mot den gamle salamien lagt den tilbake i samme hylle som den kom fra, til tross for at hun visste at salamien var for gammel til å selges. Dessuten uten å sjekke om alt var i orden med emballasjen eller innholdet. Men ikke nok med det, i løpet av de tre ukene som har gått har ingen andre kjøpt pølsa, og den som til slutt kjøpte den, var oss! Igjen! For andre gang! Nå var pølsa ikke 4 uker over datoen, men nermere 7 uker.

Litt senere drar vi derfor tilbake til ICA og klager, igjen. Butikksjefen legger seg flat og innrømmer at rutinene har svikta. Vi tar det alle mest som en morsom og usannsynlig historie, med tanke på alle de tusenvis av kunder som har vært innom i løpet av 3 uker og av en tilfeldighet ikke kjøpt denne pølsa. Som plaster på såret fikk vi en pose kyllinglår, i tillegg til nok en ny salami.

Den sjekket vi grundig for datostempling før vi tok den med hjem.

1 kommentar:

Mormor, mamma og Kjell sa...

Ha ha vi ler ennå her...ha ha ..det var en morsom historie...vanskelig å overgå den...ha ha ha
Ikke så dum denne heller:Kjell gikk i Oslo for noen år siden, så en dress i vinduet han syns var så fin...gikk dermed inn og kjøpte den....
Når han kom hjem og skulle henge den opp ...hang det en maken der fra før...:-))