Julebordet har i grunnen vart i hele helga, og startet med frokost i går, med egg, stekt pølse, fikenmarmelade, ovnsbakt grov leverpostei, klementiner, vørtebrød og juleknekkebrød med smak av krydderpepper. Nytt for i år var dessuten hjemmelaget pæresyltetøy. Pære er undervurdert som syltetøy, og er jo veldig enkelt å lage selv. En dæsj ingefær setter prikken over i'en.
Så ble det pepperkaker til fika (kaffepause). Kjøpte pepperkaker riktignok, fordi det ikke er blitt tid til å lage egne, men de går ned. Pepperkaker er kanskje de eneste kjøpejulekakene jeg synes er ganske gode.
Ikke julebordet i Strandvägen, men det kunne vært det! |
Og siden det er så mye av all julematen, strakk julebordet seg over hele helga, kan man si. Er jo veldig enkelt med koldtbord, bare å sette fram!
Førjulsribbe blir det ikke i år, så selve Julematen med stor J får spares til julaften.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar