torsdag 30. juli 2009

Første ferieuke

Den første ferieuka er nå over, med stort sett grått vær og duskregn hele tiden. Vi bada to ganger i Rotbergsjøen, mest på ren tross, selv om gradestokken neppe var over 18 grader. Likevel var det en koselig uke på Rotberget.

Leelene bader, vasker seg og avkjøler seg samtidig.


Bildet er tatt fra båthuset, mot Bestumhytta. Til tross for grått vær
dukket det alltid opp badegjester ved minste gløtt av sol.


Leelene besøkte "steinen" i Røgden etter først å ha sett "korset". Leelene har en teori om at bonden som bor like ved korset luker der hvert år, for at det skal fortsette å være en turistattraksjon. Mormor tror det er noe mystisk der, mens morfar stoler på 100 år gamle jordanalyser fra Stockholm, som sier at det ikke er noe spesielt med jordsmonnet, og at det derfor må være noe mystisk. Jeg tror det er en naturlig forklaring av et eller annet slag, og at det er på tide med nye analyser.

Det vokser ting rundt korset, men ikke nedi selve gropa. Visstnok.


Her kan man se at den store øvre steinen ligger oppå den store undre steinen, med småsteiner som eneste støtte. Et naturfenomen som kanskje stammer fra istiden for 10-12000 år siden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Heisan,
Du skriver "Leelene besøkte "steinen" i Røgden etter først å ha sett "korset"."
Tror nok du mener "Røyden" og ikke "Røgden".
Hils alle kjente

Glenn sa...

Er ikke Røgden og Røyden samme område, bare med forskjellig stavemåte? Det heter vel forresten Røjden på svensk, om jeg ikke husker feil.