lørdag 7. april 2012

Påskedagbok - påskeaften

For mange er påskeaften den store påskedagen, men masse egg, lammelår, godteri og skitur i skogen eller på fjellet. Selv om de fleste faktisk er hjemme. Fra kirkens side foregår det ingen ting - påskeaften er ikke den viktigste dagen i påsken, det er det påskedagen som er.

Det sies forresten at mens julen er fråtseriets høytid når det gjelder mat, er påsken delikatessenes høytid. For å kompensere at påsken feires hjemme, startet dagen med et fullt dekket påskefrokostbord, med egg, god ost, flere typer sild, appelsinjuice, te, kaffe, rugbrød og et slags tynt knekkebrød. Deretter hjemmelagde sitronmuffins til ettermiddagskaffen / teen, og selvsagt mer lammelår til middag. Alt dette omkranset av store påskeegg fyllt med godteri. Leelene måtte lete litt etter sitt egg, men snuste det opp rimelig fort. Innimellom har Leelene også brodert på den nye lampa si, lest påskekrim og bakt nytt brød.

Vi har også sett påskekomedien "Fjolls til fjells" som NRK sender hver påskeaften, og Leelene likte den så godt at hun ga den terningkast fem. Kan det ha noe med at en fugleekspert har en av hovedrollene?

Ingen kommentarer: